Møter og aktiviteter

ONSDAG 22. JANUAR kl. 19.00
i Tåsen skoles auditorium

SKIKONGEN IVAR FORMO

Ivar Formo fra Havnabakken ble olympisk mester på femmila i 1976 og representerte Lyn i hele sin karriere. Ved siden av flere andre mesterskapsmedaljer hadde han blant annet seks norges­mesterskap, én seier i Birkebeinerrennet, og i 1973 mottok han Egebergs ærespris. Han døde tragisk i en drukningsulykke på en skøytetur i Nordmarka romjulen 2006.

Thor Gotaas er en kjent og populær forteller som har skrevet en rekke kulturhistoriske bøker, særlig med utgangspunkt i norsk vintersport. Sist han holdt foredrag i historielaget ble møte­lokalet for lite. Vi vil derfor denne gang benytte forhåndspåmelding, og «først til mølla»-prinsippet gjelder.

Påmelding på e-post til Inger Johanne Christiansen, christianseningerjohanne@gmail.com eller tlf. 456 61 969, innen mandag 20. januar. Medlemmer av Sogn kultur- og historielag går gratis, ikke-medlemmer 100 kr. Medlemskap kan tegnes ved inngangen.

ONSDAG 18. MARS kl. 19.00
i Tåsen skoles auditorium:

ÅRSMØTE

Etter årsmøtet, ca. kl. 20, holder historiker Oskar Aanmoen foredrag om

NAPOLEONS NORSKE FORRÆDERE

Under krigen mot Sverige vant Norge en rekke slag i 1808/09. Flere hundre svenske soldater som var tatt til fange, skulle holdes fanget så lenge krigen pågikk, og totalt tok Norge nesten 1000 svenske krigsfanger. Fra vårt område kjenner vi Svenskemuren, som ble satt opp av krigsfanger som var forlagt på Nordberg gård. Oskar Aanmoen forteller om de nordmennene som arbeidet for Sveriges sak gjennom disse årene.

ONSDAG 3. JUNI kl. 18.00
VÅRVANDRING PÅ GAUSTAD

Foto: A. B. Wilse

Gaustad-området er blitt høy­aktuelt i og med planene om en gigantutvidelse av Rikshospitalet, som tok i bruk sine nye lokaler i 2000. Men allerede i 1855 åpnet Norges eldste psykiatriske sykehus her, utført av arkitekt H. E. Schirmer.

Professor i arkitektur­historie Mari Hvattum tar oss med på vandring i det fredete sykehusanlegget.

Oppmøtested kunngjøres senere.

Dersom du trenger transport til møtene, kan du kontakte ett av styremedlemmene eller ringe tlf. 924 43 882.

VELKOMMEN TIL LAGETS ARRANGEMENTER!

4 tanker på “Møter og aktiviteter

1. Tilbaketråkk: Høstprogrammet klart | Sogn kultur- og historielag

2. Tilbaketråkk: Variert vårprogram | Sogn kultur- og historielag

3. Tilbaketråkk: Høstprogrammet er klart | Sogn kultur- og historielag