Møter og aktiviteter

Vinteren/våren 2018

ONSDAG 14. FEBRUAR kl. 1900
på Ullevål stadion, inngang J:

PUSHWAGNERS LIV OG VERK
– med særlig fokus på betydningen av hans barndom og ungdomstid på Berg

Pushwagner foran bildet fra Humleveien 2

Pushwagner foran sitt eget bilde Humleveien 2. Foto: Petter Mejlænder

Det er få i Norge som kjenner Pushwagner bedre enn journalist, fotograf og forfatter Petter Mejlænder. Han har fulgt kunstneren over mange år, skrevet utallige bøker og artikler om han og er i sluttfasen av arbeidet med Pushwagners biografi.

Nå kommer han til Sogn kultur- og historielag for å snakke om verkene, livet og oppveksten til Hariton Pushwagner, eller Terje Brofos som han egentlig heter.

Om kunstneren skriver Store norske leksikon:

«Hans malerier har ofte store formater og kraftige farger, utført i en egen tegneseriestil. Temaene kan være scener fra moderne, kapitalistisk arbeidsliv, blokktilværelse, bymiljøer med skyskrapere og så videre, alt med en kritisk brodd.»

Både Pushwagner og Mejlænder har vokst opp i Berg–Tåsen–Ullevål-området, og dette blir en viktig del av foredraget.

• Møtet holdes i lokalene på Ullevål stadion (Meet). Møt opp ved inngang J – midt på langsiden mot Sognsvannsbanen.
  • Salg av kaffe og kaker.
  • Alle er velkommen! Medlemmer av Sogn kultur- og historielag går gratis, ikke-medlemmer 50 kr. Medlemskap kan tegnes ved inngangen.

TIRSDAG 20. MARS kl. 1900
på Seniorhuset, Pastor Fangens vei 22:

ÅRSMØTE

Etter årsmøtet, ca. kl. 20, kåserer Gustav Bjørbæk om

MARKA PÅ SITT BESTE

Bjørbæk har arbeidet som statsmeteorolog og har i mer enn 15 år skrevet artikler i Snø & Ski og vurdert skisesongene i Skiforeningens årbøker ut fra et meteorologisk synspunkt. Han er flittig markabruker og utga i 2017 «Marka på sitt beste».

Det blir også orientering om Seniorhuset.

LØRDAG 2. JUNI kl. 11.00
SKOG- OG KULTURMINNEVANDRING

Båntjern

Båntjern på et gammelt postkort (Nasjonalbiblioteket)

I området mellom Sognsvann og Båntjern finnes en rekke kulturminner, blant annet gammel bebyggelse langs Ankerveien og spor av gruvedrift. Sogneberg gruver er, så vidt vites, de eldste jerngruver i Norge.

Vandringen arrangeres i samarbeid med Bymiljøetaten og ledes av Tom Victor Segalstad, geolog og pensjonert første­amanuensis i geokjemi og tidligere bestyrer ved Geologisk Museum, og Frank Thomassen, Bymiljøetatens driftsleder for skog og friluftsliv i Nordmarka.

Turen går stort sett på umerket sti. Husk godt fottøy!

• Oppmøte ved bommen på Sognsvann kl. 11.00.

Dersom du trenger transport til møtene, kan du kontakte ett av styremedlemmene eller ringe tlf. 924 43 882.

VELKOMMEN TIL LAGETS ARRANGEMENTER!

Reklamer

3 svar til Møter og aktiviteter

1. Tilbaketråkk: Høstprogrammet klart | Sogn kultur- og historielag

2. Tilbaketråkk: Variert vårprogram | Sogn kultur- og historielag