Møter og aktiviteter

TORSDAG 6. SEPTEMBER 2018 kl. 17.00
i Middelalderparken

OSLO VENDER TILBAKE
En vandring i «Nordens Pompeii»

torsdagsvandringI Gamlebyen ligger Oslos «glemte» fortid, som minner om byens utvikling fra en liten havn til Norges hovedstad fra 1314. Den ble begravet og glemt på 1600-tallet, og kalles derfor med rette for «Nordens Pompeii».

Nå står vi midt oppe i en gedigen gjenerobring av Middelalderbyen. Derfor vil byvandringen både berette om byen slik den en gang var, og de mange planer og muligheter som ligger i dette spennende området.

Turleder er Leif Gjerland. Oppmøte på Oslo torg (ved Oslo Ladegård / Ruinparken) kl. 17.00

LØRDAG 22. SEPTEMBER 2018
TUR TIL RØYKEN–HURUM

Historielagets høstturer har blitt en populær tradisjon. I år går turen med buss til Røyken og Hurum.

Etter kort stopp på Hernestangen kommer vi til Holmsbu med billedgalleri (bl.a. fast Henrik Sørensen-samling) og den gamle bebyggelsen i Støa.

Videre går turen til den gamle storgården Tronstad gaard, med museum som drives i samarbeid med Hurum historielag. Her serveres lunsj, og eieren, Jens Petter Blichfeldt, vil fortelle om gården og de tidligere eierne, bl.a. fra adelsslekten Huitfeldt. Siste stopp på turen blir Klokkarstua, med kirke og monument over sjøkrigshelten Iver Huitfeldt.

Oppmøte på Tåsen skole kl. 9.00. Turen vil være avsluttet ca. kl. 18.00

Mer informasjon om turen kommer i egen invitasjon i midten av august.

MANDAG 26. NOVEMBER 2018 kl. 19.00
i Bakkehaugen menighetshus

JULEHEFTER OG BOKMARKED

Julehelg

Flere av de litterære juleheftene hadde lokalt tilsnitt

De tradisjonelle, litterære juleheftene er på vei tilbake. Det er gitt ut rundt 900 titler av slike julehefter. Mange kom ut i flere tiår og noen eksisterer fortsatt. Her skrev de fleste forfattere, fra Knut Hamsun og Sigrid Undset til folkeskribenter som Rudolf Muus og Sverre Vegenor. Samme spennvidde gjaldt kunstnere som illustrerte dem. De fineste hadde også kunstbilag.

En av de som vet mest om disse tradisjonelle juleheftene er Tom Brenne, som bl.a. har skrevet boken Norske julehefter. De litterære juleheftene fra 1880 til i dag. Foredraget vil inneholde både lokalhistorisk og kulturhistorisk tilsnitt og ta utgangspunkt i foredragsholderens samling av over 5000 hefter.

På julemøtet vil vi også arrangere bokmarked med salg av lokalhistoriske bøker og tidligere utgaver av lagets årsskrift. Her kan dere starte julegavehandelen – eller komplettere egne samlinger.

Dersom du trenger transport til møtene, kan du kontakte ett av styremedlemmene eller ringe tlf. 924 43 882.

VELKOMMEN TIL LAGETS ARRANGEMENTER!

4 thoughts on “Møter og aktiviteter

1. Tilbaketråkk: Høstprogrammet klart | Sogn kultur- og historielag

2. Tilbaketråkk: Variert vårprogram | Sogn kultur- og historielag

3. Tilbaketråkk: Høstprogrammet er klart | Sogn kultur- og historielag