Møter og aktiviteter

HØSTEN 2022

Vi går inn i første høst under nytt navn. Ikke alt av programmet er klart ennå, men vi kan allerede friste med flere arrangementer, både i egen og andres regi.

Lørdag 3. og søndag 4. september
VANDRINGER

Første helg i september har historieformidler Leif Gjerland to vandringer i vårt nærområde, som vi vil anbefale:

Lørdag 3. september kl. 11:45
GATELANGS PÅ SAGENE
Oppmøte: Sagene kirke
Arrangør: Det Andre Teatret / Sagenefest.

Søndag 4. september kl. 13.00
AKERSELVA, DU RENE OG BLÅ
Oppmøte: Vaterland bru
Vandringen avsluttes med avduking av Oslo Byes Vels blå skilt for Akerselva Miljøpark.
Arrangør: Arbeidermuseet / Oslo Museum.

Torsdag 8. september kl. 1500
VANDRING TIL HUSMANNSPLASSENE VED SOGNSVANN

Historielaget har i en årrekke ønsket å gjenskape det eldre åpne kulturlandskapet rundt Sognsvann.

Skjeggerudplassene sett fra Seteren
Skjeggerudplassene innerst ved Sognsvann ble fraflyttet og revet etter at vannrestriksjonene ble innført etter ca. 1910.

Plassene er i de senere år ryddet for tilplantet gran, og et 20-talls sauer har i sommer beitet på plassene for å holde etterveksten nede og for å fremme biologisk mangfold. På vandringen vil vi også se herefordkyr som slippes på beite i disse dager. Sau og ku beiter på forskjellige planter og på litt ulik måte, og dette er en god kombinasjon for å bevare et åpent landskap.

Driftsleder for skog og friluft Frank Thomassen i Bymiljøetaten forteller om arbeidet som pågår og planene for fremtiden.

Oppmøtested: Kiosken ved bommen.

Søndag 25. september kl. 12.00–14.00
MARTINHYTTA

Martin Tranmæl fikk Martinhytta ved Øvre Vaggestein i Maridalen i 70-årsgave av LO, Arbeiderpartiet og Arbeiderbladet. Hytta ble ferdig i 1952 og er tegnet av arkitekt Knut Knutsen. Tranmæl overlot hytta til en stiftelse, og denne er nå foreslått oppløst. Hytta, som i lengre tid har vært utleid til Maridalens Venner, kan deretter bli solgt.

Fellesrådet for historielagene i Oslo og Maridalens Venner viser fram hytta søndag 25. september kl. 12–14. Parkering på Skar.

Første uke i desember arrangerer vi det tradisjonelle julemøtet, trolig i seniorsenteret på Damplass. Nærmere informasjon kommer.

VELKOMMEN TIL LAGETS ARRANGEMENTER!

4 tanker på “Møter og aktiviteter

1. Tilbaketråkk: Høstprogrammet klart | Sogn kultur- og historielag