Møter og aktiviteter

LØRDAG 21. SEPTEMBER
BUSSUTFLUKT «HADELAND RUNDT»

Kistefos-museet byr blant annet på industrimuseum og kunstutstilling. Her serveres også middag

Historielagets høstturer har blitt en populær tradisjon. I år går turen med buss Hadeland rundt.

Turen starter med korte stopp ved Hakadal verk og Bjørgeseter ved Harestua, begge steder med minner fra Karl 12s felttog i 1716. Deretter går turen til Hadeland Bergverksmuseum på Grua.

Høydepunktet blir trolig besøket på Kistefos-museet, der det også serveres middag. Her vil det være god tid til å oppleve blant annet skulpturparken, kunstutstillinger, det helt nye museumsbygget «The Twist» og industrimuseet med det gamle tresliperiet.

Oppmøte på Tåsen skole kl. 9.00. Turen vil være avsluttet ca. kl. 18.00–18.30

TIRSDAG 8. OKTOBER, kl. 18.00
Oslo handelsgymnasium, Parkveien 65

BESØK I TERBOVENS BUNKER

Oslo handelsgymnasium var hovedkvarter for tyske Wehrmacht, ledet av general von Falkenhorst, under den annen verdenskrig. Mot slutten av krigen holdt Gestapo til der.

Under skolegården ble det anlagt en bunker, og denne er nå gjort tilgjengelig for publikum.

TIRSDAG 26. NOVEMBER, kl. 19.00
i menighetssalen, Bakkehaugen kirke:

JULETRADISJONER, MAT OG FESTIVITAS

På historielagets julemøte får vi besøk av førstekonservator og tidligere leder for Norsk etnologisk gransking, Ann Helene Skjelbred, som vil snakke om juletradisjoner.

Skjelbred er dr. philos. i folkloristikk og har blant annet utgitt boken «Jul i Norge».

Dersom du trenger transport til møtene, kan du kontakte ett av styremedlemmene eller ringe tlf. 924 43 882.

VELKOMMEN TIL LAGETS ARRANGEMENTER!

4 tanker på “Møter og aktiviteter

1. Tilbaketråkk: Høstprogrammet klart | Sogn kultur- og historielag

2. Tilbaketråkk: Variert vårprogram | Sogn kultur- og historielag

3. Tilbaketråkk: Høstprogrammet er klart | Sogn kultur- og historielag