Møter og aktiviteter

VÅREN 2022

Takk for tålmodigheten dere har vist oss gjennom de to siste årene, da møteaktiviteten i stor grad har ligget nede. Vi er glade for å kunne tilby et godt og variert vårprogram, som starter med et tredobbelt årsmøte!

ONSDAG 27. APRIL kl. 19.00
på Ullevål hageby seniorsenter, Damplassen 20

ÅRSMØTER

Sidsel Helliesen

Vi har utsatt de to siste årsmøtene, så årsmøtene for 2019, 2020 og 2021 holdes samme kveld. Etter årsmøtene vil kunsthistoriker Sidsel Helliesen holde foredraget:

Fra villnis på Nordberg til
attraktivt felt med eneboliger

Hun vil særlig snakke om utbyggingen av Dyrlandsveien–Tirilveien–Lersolveien, men vil også komme inn på boligområdet Sogn hageby og Nordberg generelt.

Tirsdag 3. mai, kl. 17.45
RIKSHOSPITALETS ARKITEKTUR
OG VANDRING PÅ GAUSTAD

Gaustad sykehus. Foto: A. B. Wilse

Svein H. Bergersen var ledende arkitekt for Rikshospitalet, som sto ferdig i 2000. Han vil holde et lysbildeforedrag hvor vi bl.a. vil kunne se hvordan de gamle bygningene på Gaustad sykehus har gitt inspirasjon til det nåværende Rikshospitals arkitektur.

Historielærer Ingvild Ørnhøi leder vandringen på Gaustad Sykehus. Hun har jobbet med arbeidstrening på Gaustad i 20 år, og vært med å bygge opp sykehusets museum.

Fremmøtested vil bli kunngjort senere.

Mandag 9. mai kl. 18.00
KIRKEGÅRDSVANDRING
PÅ VESTRE AKER KIRKEGÅRD

Dette er et samarbeidsprosjekt med Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker menighet. Ingar Seierstad, tidligere prest i Vestre Aker og Bakkehaugen kirker, leder vandringen. Vi stopper opp ved gravene til 10–15 personer, som alle har en spesiell og variert historie.

Fremmøte ved inngangen til kirken.

Foto: Stig Rune Pedersen (CC-BY-SA)

Første halvdel av juni eller sensommer
DEN TIDLIGERE BOSETTINGEN RUNDT SOGNSVANN – VANDRING

Et område ved gamle Sognseter er nå gjerdet inn og blir brukt som beite. Skogforvalteren Frank Thomassen i Oslo kommune forteller hvordan de nå forvalter området og hva planene er for fremtiden.

Vi kommer tilbake til dato så snart kommunen har bestemt
sommerperioden dyrene er på beite.

VELKOMMEN TIL LAGETS ARRANGEMENTER!

4 tanker på “Møter og aktiviteter

1. Tilbaketråkk: Høstprogrammet klart | Sogn kultur- og historielag