Mitt liv som hyttegutt nr. 13

Waisenhuset

MANDAG 3. OKTOBER, kl.18.00: PÅ BESØK I WAISENHUSET

Vi inviterer til Waisenhuset, tidligere Store Ullevål gård, Ullevålsalleen 37. Bjørn Heiberg holder foredraget: «Mitt liv som hyttegutt nr. 13. 1947 til 1952»

Legg merke til tidspunktet. I forkant av foredraget vil han ta oss med på en omvisning før det blir mørkt.

Bjørn Heiberg, som har vært rektor ved Gamlebyen skole og Ekeberg skole, var også tidligere elev ved skolen. Den gang ble skolen kalt for «Hytta». Elevene gikk i skoleuniformer, hadde hvert sitt nummer, og ble kalt «Hyttegutta».

Waisenhuset på Ullevål het opprinnelig Christiania Opfostringshus og ble etablert i 1778 av kong Christian VII i Kongens gate 1. I 1916 kjøpte kommunen Store Ullevål gård og Waisenhuset flyttet dit. Dette var skole og hjem for fattige og gjerne foreldreløse barn og var preget av pietistisk tankegang. Da det ble avviklet i 1978 var det et rent guttehjem. Ullevålsalleen 37 er i dag spesialskole (Vestre Aker skole) for ungdomsskoleelever med sosiale/emosjonelle vansker, etablert 1978.

Alle er hjertelig velkommen til møtet. Spesielt hyggelig er det med besøk fra nabolaget Ullevål hageby, Akersborg vel og Tåsen hageby.

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..