FØR OG NÅ – for niende gang

Før og nå 2012 forsideFor niende gang kan historielaget presentere årsskriftet Før og nå, denne gang 2012-utgaven. Årsskriftet er sendt lagets medlemmer sammen med vårprogrammet 2013.

Redaktør Hans A. Grimelund-Kjelsen sier seg vel fornøyd med innholdet i bladet:

– Vi får først en lengre artikkel fra Helge Haakenstad om kulturminner langs Ankerveien, fra Sognsvann til Hammeren og opp til Skjærsjødammen. Artikkelen er på mange måter en utdypning av kulturminnevandringene i 2011 og 2012. Det er også spennende å innta en artikkel om eventyrfortelleren Per Christen Asbjørnsen, som var opptatt av meget mer enn de rene eventyrhistorier i sitt mangslungne liv.

– Krigstiden er fortsatt aktuell?

– Ja, og denne gang har Knut Olborg skrevet om unge sabotører under krigen. Lokalhistorien blir nok aldri helt ferdig med okkupasjonsårene og alt som da skjedde. Det er mulig historielaget senere skal vinkle krigsårene i vårt område i et mer samlet perspektiv.

Hans A. Grimelund Kjelsen er også glad for å kunne få trykket historien om Vebjørn Tandberg og hans radiofabrikk:

– Vebjørn Tandberg holdt hus i Nordbergveien, opp mot Krokusveien, i sin kjære Tandbergvilla, og virksomheten ble etablert på Brekke. Vi har engasjert en innsider i Tandberg-firmaet til å berette for oss, nemlig tidligere styremedlem Paul Johnsen.

Redaktøren supplerer presentasjonen av bladet med å nevne flere mindre artikler, blant annet om tennisklubben på Nordberg og Rundekiosken og miljøet ved trikkesløyfa på Ullevål.

– Alt i alt er årets utgave av Før og nå noe å se frem til for våre lesere, fremholder han entusiastisk.

Før og nå 2012 sendes gratis til alle medlemmer av Sogn kultur- og historielag. Årsskriftet kan også kjøpes på nett her.

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..