Nytt kulturkart for Sognsvannsområdet

Sogn kultur- og historielags nye kulturkart ble lansert på Kulturminnedagen, 11. september 2011. Kartet omfatter Sognsvannsområdet, der mange forskjellige typer kulturminner er representert.

Kulturminner i SognsvannsområdetKulturminnene – 77 i tallet – blir beskrevet i et eget hefte, supplert med fotografier og tegninger. Her kan man følge utviklingen av bosetning, arbeids- og friluftsliv, noen ganger gjennom eksisterende bygninger og anlegg, andre ganger gjennom hustufter eller spor i terrenget.

De fleste kulturminnene er også angitt med koordinater, så stifinnere både kan bruke kart og GPS. På baksiden av kartet finnes gamle kart over området, slik at man kan følge utviklingen fra 1700-tallet og frem til i dag.

Kulturminnevandring
Etter at kulturkartet var lansert, deltok nærmere 70 fremmøtte i en kulturminnevandring fra Sognsvann til Jøssingbakkene/Kollbakkene i Maridalen. Foredragsholdere på turen var Tor Børsting, Helge Haakenstad, Knut Olborg og Thor Løken.

Kulturminner i Sognsvannsområdet (kart og hefte) er gratis og er lagt ut i Tåsen bokhandel og i Ark bokhandel på Ullevaal Stadion.

1 tanke på “Nytt kulturkart for Sognsvannsområdet

 1. jeg fulgte med rehabiliteringen av demningen på lille åklungen høsten 2010 og tok et par bilder som ligger på google maps (søk etter «lille åklungen, norge») så synes bildene ved demningen.
  jeg er spesielt interessert i den steinsatte kanalen som kom til syne da de tappet vannet nesten helt ned.
  kanalen så ut til å være ca 1,5 m bred og minst like dyp. den strakte seg lang nordover i vannet et lang stykke kanskje 100-200 m.
  det var vanskelig å få noe bedre bilde av den. har forgjeves søkt info om emnet uten å lykkes.
  kan noen svare på hvorfor denne er bygget?
  med hilsen
  sindre bruer
  nedre stabburvei 3
  0873 oslo
  mob 90172752

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..